Nieuw Set: Bloomburrow (Magic: The Gathering)

Nieuw Set: Bloomburrow (Magic: The Gathering)

Klaar voor een nieuw avontuur in het Magic: The Gathering-universum? De langverwachte release van Bloomburrow, die het begin markeert van de Dragonstorm Arc, is gearriveerd bij Mirai Cards.

Bloomburrow nodigt je uit voor een groots avontuur in een nieuw vliegtuig met dezelfde naam in het Multiversum, waar een paar dierenavonturiers hun krachten moeten bundelen en op zoektocht moeten gaan om het rijk te redden van rampbeesten en de Great-Night Owl. 

Maar dit zal niet mogelijk zijn zonder een aantal nieuwe mechanismen: 

  • Gift: Het delen van geschenken speelt een cruciale rol in de cultuur van het dierenvolk, en met het nieuwe Gift mechanisme in deze set kun je die traditie weerspiegelen door geschenken aan je tegenstanders aan te bieden! Uiteraard is dit niet alleen maar een vriendelijke daad, het is een strategische zet om extra voordelen voor jezelf te behalen. 

  • Offspring: Dit mechanisme werkt als extra kosten die je kunt betalen bij het uitspreken van bepaalde spreuken van wezens. Als je ervoor betaald, maak je een 1/1 tokenkopie van het wezen wanneer het het slagveld betreedt. De statistieken zijn misschien niet de beste, maar zijn capaciteiten zullen volledig van kracht zijn. 

  • Pawprints: In de Bloomburrow-set vind je een cyclus van modale spreuken die de 'Seasons' worden genoemd. Deze spreuken zijn speciaal omdat je een variabel aantal effecten kunt kiezen met behulp van een uniek symbool, {P}, ook wel het pootafdruksymbool genoemd. Elke spreuk in deze cyclus heeft drie verschillende modi, elk met zijn eigen {P}-kosten. Wanneer je deze spreuken uitspreekt, kun je elke combinatie van modi kiezen, zolang de totale kosten niet hoger zijn dan vijf {P}. Dit mechanisme voegt een strategische draai toe, waardoor je goed nadenkt over hoe je je {P} kunt gebruiken om de gewenste effecten te krijgen. 

Er zal ook een kleine verandering in de sjablonen plaatsvinden. Vanaf Bloomburrow wordt de zinsnede "Enters the battlefield" op kaarten afgekort tot "Enters". Deze verandering vereenvoudigt de kaarttekst terwijl dezelfde betekenis behouden blijft: de actie van een permanente inwerkingtreding.

Laten we nu eens een kijkje nemen naar de producten van Bloomburrow.

Bloomburrow booster box

Bloomburrow Play Booster Box

Play Booster Boxes zijn perfect om samen met je vrienden te tekenen. Ze bevatten 36 Play Boosters met elk 14 kaarten, waarvan één een gegarandeerde foliekaart is, en één token, advertentiekaart of art-kaart.

Collector Booster Box

Bloomburrow Collector Booster Box

Hoewel ze minder boosterpakketten hebben dan Play Booster Boxen (slechts 12), richten Collector Booster Boxes zich op kwaliteit. In elke Collector Booster vind je onder de 15 kaarten 5 zeldzame of hogere kaarten en in totaal 5 alt-border-kaarten, evenals minstens 1 uitgebreide kunstkaart!
Als je op zoek bent naar zeldzame, glanzende folie-, speciale alt-art- of alt-frame-kaarten, dan zijn Collector Booster Boxen de beste manier om ze te bemachtigen.

Magic: The Gathering staat bekend om zijn complexiteit, maar ook om zijn geschiedenis van meer dan 30 jaar, en je kunt niet zo lang aan de top blijven als je geen nieuwe spelers kunt verzamelen en behouden, toch? Om deze uitdaging aan te gaan, biedt Wizards of the Coast nog twee producttypes: Starter Kits en Bundles.

Bloomburrow Bundle

Bloomburrow Bundle

Nog een vaste waarde op MTG-releases. Bundles zijn handig voor zowel beginners als verzamelaars, omdat ze meestal 8-9 Play Boosters, 20-40 Basic Land-kaarten (de helft ervan is gefoliede), een kaartendoos of een deckbox, 1 Spindown-levensteller, 1 promokaart en, in de nieuwste sets, 2 referentiekaarten.

Bloomburrow starter kit

Bloomburrow Starter Kit

De Starter Kit is een beginnersvriendelijk product dat is ontworpen om nieuwe spelers kennis te laten maken met het spel. Het bevat materiaal om twee spelers door hun eerste game te loodsen, waaronder twee decks met vijf exclusieve personages, waaronder een Traditional Foil Mythic Rare.

Belangrijkste details 

Releasedatum: 2 augustus 2024;
Nieuwe mechanismen: Gift, Offspring, Pawprints;
Beschikbare producten:

  • Play Booster Box;
  • Collector Booster Box;
  • Commander Decks (Animated Army, Family Matters, Peace Offering, Squirreled Away);
  • Starter Kit;
  • Bundle.

Samenstelling set: 261 Bloomburrow-kaarten: 

  • 20 Mythic Rares; 
  • 60 Rares; 
  • 100 Uncommons;
  • 81 Commons. 

Kortom, de wereld van Magic: The Gathering blijft spelers boeien met de nieuwste releases. Van de betoverende Collector-boosterboxen tot de diverse en strategische Commander-decks: er zijn verschillende opties voor elke speler. Of je nu houdt van de charmante dierenfiguren, de strategie van het genereren van tokens, of nieuwsgierig bent naar de nieuwe mechanismen, Bloomburrow biedt eindeloze manieren om het spel te verkennen, plannen en ervan te genieten, of gewoon je verzameling uit te breiden.